Martin Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 „Rozsáhlá studie harvardských vědců sledovala stravovací návyky a životní styl více než 100 000 mladých Američanů. Zjistila souvislost mezi zálibou v konzumaci červeného masa a rizikem, že člověk v časném věku zemře na rakovinu zažívacího traktu nebo onemocnění srdce a cév. Už malé množství červeného masa ve stravě dokáže zvýšit riziko předčasné smrti až o deset procent, říká nová studie. Vědci z Harvard School of Medicine na jejím základě tvrdí, že nadměrné pojídání steaků zvyšuje riziko předčasné smrti v průměru o 12 procent. Ještě větší škody na zdraví podle nich může napáchat maso v podobě uzenin. Snížení spotřeby červeného masa ke 40 gramům za den (to zhruba odpovídá jednomu většímu steaku za týden) by podle výsledků studie zachránilo každého desátého muže a každou třináctou ženu, kteří se nedožijí stáří kvůli rakovině zažívacího traktu nebo onemocněním srdce a cév...“ Celý článek je na iHNED na adrese zde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se