Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Drazí spoluobčané :P

Jelikož by měli být vánoce svátky klidu a míru,tak nechci na svém stole vidět žádné maso z vykořistovaných zvířat.Ale rodiče asi jen težko přistoupí.Tak mě napadlo že se o tom nedozví.Tedy,Mám v plánu je na štedrý večer ošidit...Místo kuřecích řízku,šmakouna.Ale nevím jak mam zařídit aby na nic nepřišli...od normálního masa je poznat takže bych musela být sama v kuchiňi sama,a to se mi nepodaří...napadlo mě teda je jen viměnit ale co s těma pravýma už obalenyma?kdybych jim navrhla at aspon na jeden den vynechají maso tak řekonou že ne...Ale to já nechci :( Proto potřebuju poradit jak to zaonačit...Jakákoliv rada se mi bude hodit,díky wink.gif

• Odpovědi 2
  • Zobrazení 8,8k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Odesláno

Ahoj Merozko,

no neni to nekdy lehke vid? smile.gif Vidim, ze bys mela opravdu rada veceri bez masa a cesta, jak toho dosahnout, alepson jak jsi o ni zacala uvazovat, zni temer jako z detektivky smile.gif, ja si ale precejen myslim, ze by to melo jit jeste jinak, primo. Mas nejakou predstavu o tom co je spravne, veris tomu, citis to tak, a stejne jako jsi to popsala nam (celemu svetu smile.gif), by to slo rict i rodicum. Pises, ze nechces videt na stole zadne maso vykoristovanych zivrat. Ja si vzpominam kdyz jsem jednoho krasneho dne, v 19ti letech, prisel domu s hotovou veci, ze maso uz jist nebudu, tak rodice se nejdrive podivovali, mozna se o mne zprvu trochu bali, precejen o realnem vegetarianstvi se bezne prilis nevi, ale zaroven nic nenamitali a respektovali mne. Neoznamoval jsem jim to nijak prilisne sebevedome ci arogantne, spise skromne, ale zaroven jiste, jako novou vec, kterou jsem pro sebe objevil a chtel bych ji tak mit. A tak bych ti poradil, tedy pokud jde o tvoji veceri, zkus jim to normalne rict, jako se bavite o jinych vecech, tvych pranich, preci i o tech oni radi naslouchaji, chteji vedet, co te zajima, jake mas sny.. a mozna to dokazes rict tak, ze to vubec nebude znit divne, zkratka jako jakakoli jina vec, kterou je treba vyresit. Uvidis, mozna budou namitat, pak jim to vysvetlis jeste dal a bud ti vyjdou vstric nebo si prosadi svou. Pak se muzes rozhodnout dal, i kdyz nakonec maso skonci na tvem taliri, neni to prece konec sveta, neco proc si kazit vanoce, ci proc se na ne zlobit, maji to tak a mysli to s tebou dobre, a mozna jen strach o tebe projevuji tak, ze te chteji ochranit pred necim, co je jim nezname a pusobi mozna nebezpecne. A i tady jim muzes vysvetlit proc vecere bez masa nebezpecna neni. Jednou budes mit moznost udelat si vanoce po svem a pozvat je treba na veceri se Smakounem. Tak Ti drzim palce a hezky si to uzijte! smile.gif

Odesláno
  • Autor

Ahoj,jsem ráda že si odepsal.Já sem veg. Asi už 2 roky...Mámo to vzala bez námytek,A nikdo jiný stím problém neměl...Ale já jí prostě nedokážu vysvětlit ten rozdíl...a proto by to taky zavrhla a zvlášt na štedrej večer když se jí zeptam jestli jí chutná šmak. a podobné veci tak řekne že ani ale když se jí zeptam jestli by to nechtěla skusit aspon na tejden tak mi řekne že ne a bla bla...Její přítel už tuplem ne,ten prostě nebude jíst nějaký vobilný klasy...A proto mám pocit že to ani nepude jinak než lstí...Prostě řeknou že ne a basta =( Tobě taky hezký svátky ;) zatím pa

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.