redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 28 deka jemné krupičkové mouky – 3 1/2 de-ka másla - špetka soli - 1 vejce – 1/8 l vody - 60 deka rebarbo-ry - 5 deka strouhanky - 2 deka másla - 3 deka rozinek -- 8 deka cukru - citronová kůra. Příprava: Těsto připravíme stejně jako na jablkový závin. Když je na pomoučněném ubruse vytažené, posypeme je na másle do žluta zasmahlou strouhankou, poklademe přes polo-vinu na tenká kolečka nakrájenou, oloupanou rebarborou, posy-peme tlučeným cukrem, smíchaným se čtvrt lžičkou ustrouhané citronové kůry a rozinkami; pak závin stočíme, dáváme na plech a volněji pečeme. Mezi pečením několikrát závin potřeme povrchu máslem. Upečený, prochladlý nakrájíme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts