redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 l mléka nebo sladké smetany - 2 deka bílé strouhanky - 1 deko mouky - 2 žloutky - 1 vejce - 6 deka rajských jablíček - zelená petrželka - 2 deka másla. Příprava: Dlouhou metlou na sníh šleháme v mléce nebo smetaně vejce a žloutky 15 minut. Pak zašleháme k nim prolisovaná rajská jablíčka, drobně rozkrájenou petrželovou nať, strouhanku a mouku. Kypré těstíčko dáme do máslem vymazaného hrnečku, pevně jej přikryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni (ve větším, poklicí přikrytém hrnku do 1/8 naplněném vařící vodou) 20 minut. Uvařenou huštěnku vyklopíme, nakrájíme na libovolné, drobné kousky a dáme na mísu do polévky nebo lžičkou vykrajujeme kousky a dáváme do uvařené polévky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts