redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 litru kyselé smetany - 1 lžíci mouky 6 vajec - z 1/2 citronu šťávu - pažitka - 1 deko kaparů - sůl. Příprava: Smetanu dáme vařiti a,zahustíme ji moukou. Vejce rozklepneme na talířek (dejme pozor, aby se žloutky neroztekly), opatrně odstraníme nestravitelný zárodek a jedno po druhém vhodíme do vařící vody, do které jsme dali špetku soli a citronovou šťávu. Vejce necháme ve vařící vodě na kraji plotny 5 minut, pak je dirkovanou lopatičkou vyndáme na mísu, polijeme připravenou smetanou, posypeme rozkrájenými kapary a pažitkou. Podáváme s brambůrky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts