redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 20 deka chřestu - 2 vejce - 1/3 l mléka nebo smetany – 3 lžíce mouky - špetka soli. Příprava: Chřest od hlavičky dolů oloupeme a rozkrájíme na menší kousky a dáme na 3 deka rozpuštěného másla se zelenou petrželkou dusit (dusí se na kraji plotny v pánvičce poklicí přikryté) a udušený dáme vychladnout. V mléce nebo smetaně rozkverláme žloutky a mouku, špetku soli, přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto vlijeme na horký, hodně máslem vymaštěný pekáček, na jehož dno rozložili jsme chřest, a svítek upečeme do růžova. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts