Přejít na obsah

Ovocný suchar


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Příprava pro 4 osoby: 14 deka cukru – 20 deka mouky – 3 vejce – 6 deka citronády – 10 deka lískových oříšků nebo mandlí – 6 lžic smetany – 10 deka rozinek – 10 deka fíků.

Příprava:

Práškový cukr prosijeme a mícháme s vejci půl hodiny. Fíky i rozinky čistě opereme a v utěrce osušíme. Fíky, citronádu a oloupané mandle nebo oříšky rozsekáme a s rozinkami (sultánkami) zamícháme do umíchaného cukru s vejci a posléze po lžicích smetanu a krupičkovou mouku. Z těsta na pomoučněném vále uděláme dlouhý poválek, dáme jej na máslem potřený plech nebo sucharovou formu, povrchu pomažeme bílkem a z v o l n a při mírném ohni v troubě upečeme do zlatova. Úplně prochladlý krájíme, nejlépe však až druhý den.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...