redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Příprava pro 4 osoby: 60 deka pšeničné mouky – 10 deka másla – 20 deka cukrové moučky – 4 vejce – 1/2 kypřícího prášku – špetka soli. Příprava: Máslo mícháme s cukrem, přidáváme k němu vejce jedno po druhém, pak po lžicích mouku a nakonec přimícháme špetku soli a v 2 lžicích vlahé vody rozpuštěný kypřicí prášek. Z dobře vypracovaného těsta upravíme dlouhou šišku, potřeme povrchu máslem a dáme na pomaštěném plechu péci do mírně vyhřáté trouby asi 1 hodinu. Upečený, vychladlý váleček ostrým nožem nakrájíme na 1 cm široké řezy, které dáme na plech do otevřené trouby usušiti (ne péci). Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se