redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Příprava pro 4 osoby: 25 deka mouky – 5 deka másla – 1 vejce – 1 žloutek – 1/2 lžičky kypřícího prášku – 1/2 lžičky soli – 2 lžíce tluč. Cukru nebo medu – 1/6 litru mléka. Příprava: Máslo se solí rozmícháme, přidáme žloutky, tluč. Cukr nebo med a třeme vše 10 minut. Pak přidáváme po lžicích mléko, s kypřícím práškem smíchanou mouku, a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Z těsta vyválíme silnější válek, dáme na máslem pomazaný plech, upečeme v prostředně teplé troubě a upečený, studený rozkrájíme na 1 cm silné suchary, které ve vlahé troubě na plechu necháme usušit a pak uschováme. Z ustrouhaného tohoto sucharu a mléka můžeme upravit batolatům kašičku, nebo jim jej dáti v mléce namočený. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se