Odesláno Únor 1, 201015 let Přísady: Příprava pro 4 osoby: 25 deka mouky – 5 deka másla – 1 vejce – 1 žloutek – 1/2 lžičky kypřícího prášku – 1/2 lžičky soli – 2 lžíce tluč. Cukru nebo medu – 1/6 litru mléka. Příprava: Máslo se solí rozmícháme, přidáme žloutky, tluč. Cukr nebo med a třeme vše 10 minut. Pak přidáváme po lžicích mléko, s kypřícím práškem smíchanou mouku, a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Z těsta vyválíme silnější válek, dáme na máslem pomazaný plech, upečeme v prostředně teplé troubě a upečený, studený rozkrájíme na 1 cm silné suchary, které ve vlahé troubě na plechu necháme usušit a pak uschováme. Z ustrouhaného tohoto sucharu a mléka můžeme upravit batolatům kašičku, nebo jim jej dáti v mléce namočený. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.