Přejít na obsah

Dětský suchar I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Příprava pro 4 osoby: 25 deka mouky – 5 deka másla – 1 vejce – 1 žloutek – 1/2 lžičky kypřícího prášku – 1/2 lžičky soli – 2 lžíce tluč. Cukru nebo medu – 1/6 litru mléka.

Příprava:

Máslo se solí rozmícháme, přidáme žloutky, tluč. Cukr nebo med a třeme vše 10 minut. Pak přidáváme po lžicích mléko, s kypřícím práškem smíchanou mouku, a z bílků ušlehaný, tuhý sníh. Z těsta vyválíme silnější válek, dáme na máslem pomazaný plech, upečeme v prostředně teplé troubě a upečený, studený rozkrájíme na 1 cm silné suchary, které ve vlahé troubě na plechu necháme usušit a pak uschováme. Z ustrouhaného tohoto sucharu a mléka můžeme upravit batolatům kašičku, nebo jim jej dáti v mléce namočený.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...