redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 60 deka brambor - 1 kyselá okurka - 1 deko kaparů - 1 deko cibule - 2 lžíce oleje - 3 deka celeru - 3 lžíce hrášku - 1/2 větší mrkve - majonéza: 1/4 l kyselé smetany 2 deka másla - 1 žloutek - 1 čajovou lžičku hladké nebo bramborové mouky - z 1 citronu šťáva - no kulatou špičku nože hořčice - špetka pepře. Příprava: Očištěný celer a mrkev dáme do 1/4 1 horké vody uvařiti. Když se dovařují, přidáme k nim zelený hrášek (čerstvý). Uvařené brambory (rohlíčky) oloupáme, na drobné kostky rozkrájíme, smícháme s uvařenou, také na kostečky nakrájenou mrkví, celerem, hráškem a na tenké lístky rozkrájenou okurkou, na drobno rozsekanou cibulí, kapary a olejem. - Do kyselé smetany dáme mouku, žloutek, máslo a citronovou šťávu; nádobku s ní postavíme do kastrolku s vařící vodou a majonézu mícháme až zhoustne. Pak ji odstavíme, smícháme s hořčicí a pepřem, vlijeme na osolený a připravený salát, zamícháme a vkusně upravený dáme na 1 hodinu do studena. Povrch ozdobíme petrželkou. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se