Odesláno Únor 1, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/ kg brambor - 1 vejce - 1 deko kaparů 1 deko cibule - 1 kyselá okurka - sůl - špetka pepře - majonéza. Příprava: Brambory (rohlíčky) čistě oprané dáme uvařiti do horké vody. Uvařené oloupáme, na kostky rozkrájíme, smícháme s drobně rozkrájenou cibulí a na okurkovém kruhátku rozstrouhanou okurkou, solí, tluč. pepřem a majonézou: 1 žloutek přidáme do 3 dkg čajového másla umíchaného se solí a hořčicí (1/2 čajové lžičky). Pak do majonézy přidáváme po kapkách 4 lžíce oleje a z 1 citronu šťávu nebo 3 lžíce octa. Dobře umíchanou majonézu vmícháme do salátu a na drobno rozsekané, na tvrdo uvařené vejce. Salát vkusně upravíme na menší misku, necháme v chladnu asi hodinu, pak povrch ozdobíme drobnými lístečky zelené petrželky a podáváme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.