redakce Odesláno Únor 1, 2010 Sdílet Odesláno Únor 1, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l mléka - 20 deka rýže - sůl - 3 deka cukru - 2 deka másla - 2 vejce - citronová kůra - 5 deka cukru - 1 deko másla a 2 deka strouhanky na plech - 1 kg jablek - 8-10 deka cukru - 3 deka rozinek a kousek skořice. Příprava: V horké vodě opranou rýži uvaříme se solí, cukrem a máslem v mléce a dáme vystydnout. V míse rozetřeme zatím 2 žloutky s cukrem, ustrouhanou citronovou kůrou, přidáme rýži (může být rozemletá) a dáme na pomazaný, strouhankou vysypaný plech, pomažeme jablečnými povidly a dáme péci. Když je rýže upečena, rozetřeme na povidla sníh ušlehaný ze dvou bílků a 2 lžic cukru a dáme ještě na 5 minut do trouby, aby sníh zrůžověl. Pak krájíme na řezy a podáváme. J a b 1 e č n á p o v i d 1 a: Jablka omyjeme, otřeme, na struhadle rozstrouháme a dáme s cukrem dusit. Do udušených, studených přidáme rozinky a umletou skořici. Nebo jablka oloupáme, roz-krájíme, vnitřek vykrojíme (ze slupek a jadřinců můžeme uvařit chutný čaj) a s cukrem dusíme. Prvý způsob úpravy povidel je lepší, protože výživnější. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se