redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 6—8 deka suchých hub - 2 tvrdé rohlíky - 1 litr mléka - 2 vejce - 4 lžíce mouky - sůl - 5 deka másla. Příprava: Suché houby dáme na cedník, prolijeme horkou vodou a do vařící vody je dáme na 20 minut povařit. Pak houby scedíme, na drobno rozsekáme nebo na mlýnku umeleme, dáme do studeného mléka s rohlíky na malé kostečky rozkrájenými, solí, moukou, vejcemi a 1/2 1 vody, ve které se houby vařily. Vše dobře zakverláme, vlijeme na horký, přeškvařeným máslem vymazaný pekáček a dáme péci. Houbovník pečeme při prostředním žáru. Je velmi chutný a v Podkrkonoší je hlavním jídlem o štědrovečerní večeři. Houbovník je tu považován, a jistě plným právem, za jídlo sváteční, slavnostní! Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se