Přejít na obsah

Rýžová II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 deka rýže - 3 deka másla - 3 deka cibule - 1 lžíci v soli naložených hub - 1/2 deka suchých hub - 10 deka zeleniny (kapusta, celer, petržel, kedluben, mrkev a 2 syrová rajská jablíčka) - 1 litr vody.

Příprava:

Přebranou rýži 2-3krát vypereme v horké vodě, dáme na drobně nakrájenou, na másle zrůžovělou cibulku osmažit i s houbami v soli naloženými, zalijeme horkou vodou a udusíme do měkka. Drobně nakrájenou zeleninu a suché houby uvaříme, přidáme udušenou rýži polévku necháme ještě chvilku povařit a před podáváním přilijeme do ní šťávu z prolisovaných syrových rajských jablíček. Tuto polévku můžeme také zhustit máslovou žlutou jíškou, upravenou ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...