redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 deka rýže - 3 deka másla - 3 deka cibule - 1 lžíci v soli naložených hub - 1/2 deka suchých hub - 10 deka zeleniny (kapusta, celer, petržel, kedluben, mrkev a 2 syrová rajská jablíčka) - 1 litr vody. Příprava: Přebranou rýži 2-3krát vypereme v horké vodě, dáme na drobně nakrájenou, na másle zrůžovělou cibulku osmažit i s houbami v soli naloženými, zalijeme horkou vodou a udusíme do měkka. Drobně nakrájenou zeleninu a suché houby uvaříme, přidáme udušenou rýži polévku necháme ještě chvilku povařit a před podáváním přilijeme do ní šťávu z prolisovaných syrových rajských jablíček. Tuto polévku můžeme také zhustit máslovou žlutou jíškou, upravenou ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se