Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 deka rýže - 3 deka másla - 3 deka cibule - 1 lžíci v soli naložených hub - 1/2 deka suchých hub - 10 deka zeleniny (kapusta, celer, petržel, kedluben, mrkev a 2 syrová rajská jablíčka) - 1 litr vody. Příprava: Přebranou rýži 2-3krát vypereme v horké vodě, dáme na drobně nakrájenou, na másle zrůžovělou cibulku osmažit i s houbami v soli naloženými, zalijeme horkou vodou a udusíme do měkka. Drobně nakrájenou zeleninu a suché houby uvaříme, přidáme udušenou rýži polévku necháme ještě chvilku povařit a před podáváním přilijeme do ní šťávu z prolisovaných syrových rajských jablíček. Tuto polévku můžeme také zhustit máslovou žlutou jíškou, upravenou ze 2 dkg másla a 2 dkg mouky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.