Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Pro 2 osoby: 2 větší rajčata, 1 hrnek rajčatové passaty, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, drcený kokos, sůl, pepř, pálivá paprika, kari, bobkový list, olej (kysaná či sladká smetana) Příprava: Rajčata svrchu nařízneme, spaříme, sloupneme z nich slupku a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na něm zvolna smažíme na větší kusy nakrájenou cibuli, když se začne přichytávat, podlijeme vodou a dusíme asi 3 minuty, až se voda vypaří. Přidáme drcený kokos, česnek utřený s kořením, bobkový list a nakrájená rajčata, po chvíli podlijeme a dusíme dalších cca 10 minut. Vyjmeme vyvařenou cibuli a bobkový list. Potom přilijeme passatu, případně ještě zředíme vodou. Chvilku provaříme a podáváme horké. Podle chuti můžeme přidat ještě sladkou nebo kysanou smetanu. Autor: cici
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.