Přejít na obsah

Mléčná s rýží


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

(Hafergrützsuppe.) Na litr vody dáme 2 lžíce ovesné krupice, všecku zeleninu, kousek másla, špetku soli a vaříme vše as hodinu. Pak polévku hustým sítkem procedíme, je-li příliš hustá, rozředíme ji smetanou nebo mlékem a když opět přijde do varu, přidáme ještě kousek másla a zakloktáme ji žloutkem. Podává se v koflíkách jako krupovka a dle chuti zacedí se citronovou šťávou. Topinky k ní chutnají výborně.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...