redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Za 60 hal. chlebového těsta od pekaře - 15-20 deka čerstvých nebo 2 deka suchých hub - 1 vejce - 3 deka másla - sůl – 1/8 l sladkého mléka nebo smetany. Příprava: Žitné těsto zalijeme v 1/2 l hrnečku vodou a dáme je do tepla zkynouti. Čerstvé houby rozkrájíme, udusíme nebo zalijeme vodou. Použijeme-li sušené, pak je na sítě přilijeme teplou vodou, rozkrájíme a dáme uvařiti. K uvařeným houbám přilijeme rozmíchané těsto a za stálého míchání necháme několik minut povařiti. Pak polévku osolíme, omastíme a zahustíme vejcem rozmíchaným v mléce nebo smetaně. Vejce můžeme ušlehati a upéci na másle a vmíchati do uvařené polévky. (Kyselo je staročeská polévka, dosud v Krkonoších a v podkrkonoší u lidu velmi oblíbená. Horalé mají většinou k snídani kyselo a brambory. Zesláblé městské děti přijdou-li na venkov a mají vedle jiné přírodní stravy každodenně kyselo velmi zesílí a kyselo si oblíbí. Je to jedinečná polévka, kterou jako chlebem se člověk nepřesytí.) Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se