redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Malá růžice květáku - rajské jablíčko - 2 deka celeru a petržele - 3 deka másla - 3 deka mouky – 1/8 l sladké smetany nebo mléka - 1 žloutek. Příprava: Květák očistíme, v teplé vodě opereme a dáme uvařit do horké vody. Měkký prolisujeme a do vody, ve které se vařil, dáme vařit drobně rozkrájenou zeleninu. Změklou zeleninu prolisujeme, odvar zahustíme světlou jíškou, polévku necháme povařit a po odstavení s plotny vmícháme do ní v mléce nebo smetaně ušlehaný žloutek a květák. Místo mléka a žloutku můžeme zavařit do polévky třené nočky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se