Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Malá růžice květáku - rajské jablíčko - 2 deka celeru a petržele - 3 deka másla - 3 deka mouky – 1/8 l sladké smetany nebo mléka - 1 žloutek. Příprava: Květák očistíme, v teplé vodě opereme a dáme uvařit do horké vody. Měkký prolisujeme a do vody, ve které se vařil, dáme vařit drobně rozkrájenou zeleninu. Změklou zeleninu prolisujeme, odvar zahustíme světlou jíškou, polévku necháme povařit a po odstavení s plotny vmícháme do ní v mléce nebo smetaně ušlehaný žloutek a květák. Místo mléka a žloutku můžeme zavařit do polévky třené nočky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.