redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Půl růžice květáku - 3 deka másla - 2 deka mouky - 3 deka krupičky - tlučený mušk. květ - 1 žloutek – 1/8 l smetany - lžíce v soli naložených hub - 2 deka másla - 1 deko parmezánského sýra - zelená petrželka. Příprava: Očištěný teplou vodou opraný květák dáme do vařící vody připravené na polévku a ne příliš do měkka jej uvaříme. Uvařený květák dáme na mísu a do vody, ve které se vařil, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a na másle s krupicí osmažené houby. Polévku zahustíme světlou jíškou a ještě povaříme. Po odstavení s plotny před podáváním přidáme ve smetaně umíchaný žloutek, zelenou petrželku, tlučený muškátový květ, strouhaný parm. sýr a na malé růžičky rozebraný květák. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se