Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: ... Příprava: (Také zvaná Purée d\'orge.) Koflík větších krup uvaří se ve slané vodě do měkka, pak se k nim zamíchá kousek másla čerstvého a pilně se to asi 1/4 hodiny tře. Poté se na sítě prolisují, hustá polévka vleje se do hrnku, přidá se k ní sladké, dobré smetany, dle potřeby rozředí se zeleninovou vodou, přidá se ještě kousek másla, dle potřeby se přisolí, a před podáním zakloktá se žloutkem rozdělaným trochou smetany. Na stůl se podává v koflíku a dává se k ní na řízky nakrájený citron. - Kroupy vařte v kamenných nádobách, v železných nabudou nepěkné barvy. Másla musí se dáti dosti: na koflík krup 6-10 dkg. Autor: Ludmila Barthová v r. 1909
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.