Přejít na obsah

Krupovka


redakce

Recommended Posts

Přísady:

...

Příprava:

(Také zvaná Purée of Barley.) Uvaříme půl koflíku perlových krup. Když jsou měkké, přidáme k nim kousek másla nového, dobře rozmícháme a nalejeme na ně vodu, ve které se vařila všechna zelenina. Potom to protlačíme sítem, osolíme, přidáme opět kousek másla a necháme ještě vařit. Vody nesmí se mnoho přilít, aby kroupovka nebyl řídká. V hrnéčku rozkloktáme dva žloutky s trochou vlažné smetany, vlejeme to do vařící polévky, hodně rozkloktáme a podáváme ji v koflíkách.

Autor:

Ludmila Barthová v r. 1909

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...