Přejít na obsah

Kroupová I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 3 deka velkých krup - 3 deka másla - 3 deka mouky - 7 deka zeleniny - 2 deka másla - 1/2 deka suchých, nebo 1 lžíce v soli naložených hub - 4 deka květáku - 1 žloutek - 6 lžic mléka - zelená petrželka – 1 1/4 l vody.

Příprava:

Přebrané velké kroupy uvaříme do měkka, prolisujeme a dáme do vody, ve které vaříme drobně rozkrájenou zeleninu, květák a suché houby. Upotřebíme-li v soli naložených hub, nechme je před přidáním do polévky na trošce másla osmahnout. Polévku zahustíme jíškou a necháme povařit. Když ji odstavíme s plotny, přilejeme do ní v mléce umíchaný žloutek a drobně rozkrájenou petrželku. Místo mléka a žloutku můžeme před podáváním vmíchat do polévky bílek i šťávu ze 2 syrových rajských jablíček.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...