Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 3 deka velkých krup - 3 deka másla - 3 deka mouky - 7 deka zeleniny - 2 deka másla - 1/2 deka suchých, nebo 1 lžíce v soli naložených hub - 4 deka květáku - 1 žloutek - 6 lžic mléka - zelená petrželka – 1 1/4 l vody.

Příprava:

Přebrané velké kroupy uvaříme do měkka, prolisujeme a dáme do vody, ve které vaříme drobně rozkrájenou zeleninu, květák a suché houby. Upotřebíme-li v soli naložených hub, nechme je před přidáním do polévky na trošce másla osmahnout. Polévku zahustíme jíškou a necháme povařit. Když ji odstavíme s plotny, přilejeme do ní v mléce umíchaný žloutek a drobně rozkrájenou petrželku. Místo mléka a žloutku můžeme před podáváním vmíchat do polévky bílek i šťávu ze 2 syrových rajských jablíček.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.