Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Malá hlávka kapusty - 4 deka másla nebo oleje - menší cibule - 2 deka mouky - 1 žloutek - trochu soli, pepře, majoránky - 1 větši stroužek česneku - 1/2 lžičky drobně rozkrájené petrželky – 1 1/4 l vody. Příprava: Celou kapustu očistíme, opereme, nakrájíme na ten:~é nudličky, dáme na cedník a prolejeme vařící vodou. Takto spařenou, okapanou kapustu dáme do poloviny másla na pánev na zrůžovělou cibulku dusiti. podlijeme ji horkou vodou nebo zeleninovým vývarem, a když změkla, přidáme k ní žlutou jíšku a necháme dovařit. Před odstavením s ohně polévku okořeníme pepřem, majoránkou, česnekem a zelenou petrželkou. Před podáváním vmícháme do ní žloutek. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.