Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 malá kapusta – 1/16 l litru sladké smetany 1 vejce - 1 lžíce mouky - špetka pepře, soli - šálek dušené rýže - kousek másla – 1 1/4 l vody.

Příprava:

Vrchní špatné listy kapusty odstraníme a opranou hlávku spaříme horkou vodou, pak drobně rozkrájíme a necháme uvařiti. Pak kapustu prolisujeme, zalijeme vodou ve které se vařila, osolíme a přidáme ve smetaně rozmíchanou mouku. Polévku několik minut necháme povařit, pak přimícháme pepř, čerstvé máslo a žloutek. Podáváme s dušenou rýží. Polévka má krásné zabarvení, když jsme do ní přilili šťávu ze dvou na másle udušených rajských jablíček. Nebo můžeme je dáti vařiti s kapustou.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,4k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.