redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 20 deka čerstvých hub - 4 deka mouky ¼ l smetany - 6 deka másla - 1/2 lžičky tlučeného kmínu - trochu soli, pepře a zelené petrželky - 1 litr vody. Příprava: Čerstvé, dobře očištěné a oprané houby rozkrájíme na nudličky a dáme dusiti do měkka s kmínem a se 3 deky másla. 2e zbylých 3 dkg másla a mouky připravíme zatím jíšku, kterou zahustíme změklé houby zalité vodou a necháme povařit. Pak polévku odstavíme s plotny, zalejeme dobrou smetanou, okořeníme krájenou petrželí nebo pažitkou a pepřem, osolíme a podáváme. Tato polévka je velmi chutná i bez smetany a místo ní můžeme přidati jeden žloutek. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se