Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka čerstvých hub - 4 deka mouky ¼ l smetany - 6 deka másla - 1/2 lžičky tlučeného kmínu - trochu soli, pepře a zelené petrželky - 1 litr vody.

Příprava:

Čerstvé, dobře očištěné a oprané houby rozkrájíme na nudličky a dáme dusiti do měkka s kmínem a se 3 deky másla. 2e zbylých 3 dkg másla a mouky připravíme zatím jíšku, kterou zahustíme změklé houby zalité vodou a necháme povařit. Pak polévku odstavíme s plotny, zalejeme dobrou smetanou, okořeníme krájenou petrželí nebo pažitkou a pepřem, osolíme a podáváme. Tato polévka je velmi chutná i bez smetany a místo ní můžeme přidati jeden žloutek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,2k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.