Přejít na obsah

Hříbková II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 20 deka čerstvých hub - 4 deka mouky ¼ l smetany - 6 deka másla - 1/2 lžičky tlučeného kmínu - trochu soli, pepře a zelené petrželky - 1 litr vody.

Příprava:

Čerstvé, dobře očištěné a oprané houby rozkrájíme na nudličky a dáme dusiti do měkka s kmínem a se 3 deky másla. 2e zbylých 3 dkg másla a mouky připravíme zatím jíšku, kterou zahustíme změklé houby zalité vodou a necháme povařit. Pak polévku odstavíme s plotny, zalejeme dobrou smetanou, okořeníme krájenou petrželí nebo pažitkou a pepřem, osolíme a podáváme. Tato polévka je velmi chutná i bez smetany a místo ní můžeme přidati jeden žloutek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...