Přejít na obsah

Hříbková


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 1 1/4 l vody - 20 deka hříbků - 6 deka cibulky - 6 deka zeleniny - 2 deka másla - trochu petrželkové natě a kmínu - sůl - 1/8 litru mléka - 1 žloutek a jíška z 5 deka másla a 3 deka mouky.

Příprava:

Drobně rozkrájenou zeleninu dobře povaříme z zahustíme máslovou jíškou. Čerstvé, očištěné, na lístky nakrájené hříbky udusíme do měkka na másle s tlučeným kmínem, drobně rozkrájenou zelenou petrželkou a cibulkou. Udušené hříbky vložíme do polévky a necháme ještě zavařit. Polévku dáme z plotny a přidáme do ní v studeném syrovém mléce umíchaný žloutek a vlijeme ji do polévkové mísy na rozkrájený petrželkový svítek.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...