Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 15 deka hrachu - 10 deka zeleniny - 4 deka másla - 3 deka mouky - sůl - stroužek česneku - 4 zrnka pepře - zelená petrželka.

Příprava:

Přebraný žlutý nebo zelený hrách opereme a dáme na 2 minuty vařit do horké vody. Po 2 minutách vodu slijeme, dáme na hrách novou horkou vodu, aby byl zatopen a zvolna jej uvaříme do měkka. Mezi vařením se hrách nemíchá, jen se občas natřese a horké vody se přilívá, aby byl zatopený. Uvařený prolisovaný hrách zředíme přecezeným odvarem z uvařené zeleniny, zahustíme žlutou máslovou jíškou, přidáme sůl, pepř a polévku necháme povařit. Než polévku podáváme, okořeníme ji rozetřeným česnekem a rozsekanou zelenou petrželkou. Dáváme-li polévku dětem, nedávejme do ní pepř. I pro dospělé se může pepř vynechat. Vložka: na kostky nakrájená, na másle osmažená žemle, nebo na kostečky nakrájený petrželkový svítek. Luštěninové polévky můžeme vařiti ze zbytků fazolí, čočky nebo hrachu, které nám zbyly od předešlého dne v chladnu uschované.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 2,4k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.