Přejít na obsah

Fazolová I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 10 deka fazolí - 10 deka zeleniny - 2 deka cibule - 4 deka másla - 3 deka mouky - stroužek česneku sůl - majoránka.

Příprava:

Přebrané bílé fazolky vypereme a dáme vařiti do horké vody. Po tříminutovém varu vodu scedíme a nalijeme na ně novou horkou vodu, Uvařené fazolky prolisujeme, zředíme zeleninovým vývarem, osolíme, zahustíme žlutou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku a polévku dobře povaříme. Do uvařené polévky dáme rozetřený česnek a špetku majoránky. Místo prolisovaných fazolí můžeme dáti jen vodu, ve které se fazole vařily. Chceme-li připraviti k večeři fazolový salát, uvaříme fazole při obědě a scezenou z nich pak vodu přilijeme do polévky ať jsme uvařily jakoukoli. Každé polévce dodá voda z uvařených fazolí nejen lahodnou příchuť, ale i výživu. Jako vložku do fazolové polévky použijeme petrželový svítek nebo na másle osmažený chléb.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...