Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 10 deka fazolí - 10 deka zeleniny - 2 deka cibule - 4 deka másla - 3 deka mouky - stroužek česneku sůl - majoránka. Příprava: Přebrané bílé fazolky vypereme a dáme vařiti do horké vody. Po tříminutovém varu vodu scedíme a nalijeme na ně novou horkou vodu, Uvařené fazolky prolisujeme, zředíme zeleninovým vývarem, osolíme, zahustíme žlutou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku a polévku dobře povaříme. Do uvařené polévky dáme rozetřený česnek a špetku majoránky. Místo prolisovaných fazolí můžeme dáti jen vodu, ve které se fazole vařily. Chceme-li připraviti k večeři fazolový salát, uvaříme fazole při obědě a scezenou z nich pak vodu přilijeme do polévky ať jsme uvařily jakoukoli. Každé polévce dodá voda z uvařených fazolí nejen lahodnou příchuť, ale i výživu. Jako vložku do fazolové polévky použijeme petrželový svítek nebo na másle osmažený chléb. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.