redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: cuketa, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón, další koření (dle chuti), šlehačka, zakysaná smetana Příprava: Cuketu - kůry a vnitřní dužiny zbavenou - nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce (část si můžeme dát na stranu).Přilijeme trochu vody (cca 1/3 z obsahu hrnce). Vaříme až do změknutí cukety, osolíme (dle chuti), opepříme (dle chuti) a přidáme trochu (dle chuti - velice málo!!!) zeleninového bujónu. Povaříme cca 1 minutu a poté cuketu rozšťoucháme. Přidáme kostky cukety, které jsme dali na stranu (pro 1 osobu cca 4 kostky) a povaříme. Poté necháme polévku, která by měla být hustá vychladnout a přidáme šlehačku (ne moc) a zakysanou smetanu (dle chuti). Polévku můžeme ohřát (ne vařit). Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany uprostřed. Podává se teplá i vychlazená. Autor: Ivona Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se