Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: cuketa, voda, sůl, pepř, zeleninový bujón, další koření (dle chuti), šlehačka, zakysaná smetana Příprava: Cuketu - kůry a vnitřní dužiny zbavenou - nakrájíme na malé kostky a dáme do hrnce (část si můžeme dát na stranu).Přilijeme trochu vody (cca 1/3 z obsahu hrnce). Vaříme až do změknutí cukety, osolíme (dle chuti), opepříme (dle chuti) a přidáme trochu (dle chuti - velice málo!!!) zeleninového bujónu. Povaříme cca 1 minutu a poté cuketu rozšťoucháme. Přidáme kostky cukety, které jsme dali na stranu (pro 1 osobu cca 4 kostky) a povaříme. Poté necháme polévku, která by měla být hustá vychladnout a přidáme šlehačku (ne moc) a zakysanou smetanu (dle chuti). Polévku můžeme ohřát (ne vařit). Můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany uprostřed. Podává se teplá i vychlazená. Autor: Ivona
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.