redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 2 deka másla - 1 menší celer - sůl - 2 brambory - 4 deka másla - 5 deka mouky - 3 zrnka pepře - zelená petrželka - 2 deka cibule - šestina litru mléka - 1 žloutek. Příprava: Očištěný celer opereme, nakrájíme na kostečky a chvíli na másle dusíme. Přidáme rozkrájený oloupaný brambor a 1 l horké vody. Měkký celer i brambory prolisujeme a grolisované i s vodou, ve které se celer vařil, zahustíme světlou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku, pepř a rozsekanou zelenou petrželku a polévku dobře povařírae. Do polévky s plotny odstavené dáme v mléce rozmíchaný žloutek a podáváme ji s petrželkovým svítkem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se