Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 2 deka másla - 1 menší celer - sůl - 2 brambory - 4 deka másla - 5 deka mouky - 3 zrnka pepře - zelená petrželka - 2 deka cibule - šestina litru mléka - 1 žloutek. Příprava: Očištěný celer opereme, nakrájíme na kostečky a chvíli na másle dusíme. Přidáme rozkrájený oloupaný brambor a 1 l horké vody. Měkký celer i brambory prolisujeme a grolisované i s vodou, ve které se celer vařil, zahustíme světlou jíškou, přidáme na másle zrůžovělou cibulku, pepř a rozsekanou zelenou petrželku a polévku dobře povařírae. Do polévky s plotny odstavené dáme v mléce rozmíchaný žloutek a podáváme ji s petrželkovým svítkem. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.