redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 celerové hlavy - větší mrkev - kousek petržele - malá červená řepa - 1/4 hlávky zelí - 3 velké brambory - 1/2 cibule - 2 jablka - 4 deka másla - 4 deka mouky - sůl - 1/4 l kyselé smetany. Příprava: Drobně, na nudličky rozkrájíme zelí, spaříme a dáme dusiti s ostatní, také na nudličky rozkrájenou zeleninou. Když zelí změklo, přidáme ke zelenině syrové, na kostky rozkrájené brambory a zalijeme 1 l vody. Jablka dusíme zvlášť. Změklá prolisujeme do polévky, kterou jsme dříve zahustili moukou, zasypanou na zpěněnou cibulku a necháme povařit. Boršč podle chuti okyselíme, osolíme a zalejeme kyselou smetanou. Také možno kyselou smetanu podati zvlášť v konvici. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se