Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 celerové hlavy - větší mrkev - kousek petržele - malá červená řepa - 1/4 hlávky zelí - 3 velké brambory - 1/2 cibule - 2 jablka - 4 deka másla - 4 deka mouky - sůl - 1/4 l kyselé smetany. Příprava: Drobně, na nudličky rozkrájíme zelí, spaříme a dáme dusiti s ostatní, také na nudličky rozkrájenou zeleninou. Když zelí změklo, přidáme ke zelenině syrové, na kostky rozkrájené brambory a zalijeme 1 l vody. Jablka dusíme zvlášť. Změklá prolisujeme do polévky, kterou jsme dříve zahustili moukou, zasypanou na zpěněnou cibulku a necháme povařit. Boršč podle chuti okyselíme, osolíme a zalejeme kyselou smetanou. Také možno kyselou smetanu podati zvlášť v konvici. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.