Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 malé hlávky kapusty - 2 deka másla - 2 vejce - 4 lžíce mouky - 4 lžíce smetany - špetka pepře a soli. Příprava: Očištěnou kapustu rozkrájíme na tenké nudličky, spaříme horkou vodou a dáme na pánev s máslem udusiti. Ze žloutků, smetany, pepře, soli a mouky připravíme těstíčko, do kterého vmícháme vychladlou kapustu a z bílků sníh. Na omeletové pánvi máslem vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané těsto upečeme. Studený svítek rozkrájíme na kostičky a na zvláštním talíři podáváme k polévce hrachové nebo některé slizové a pod. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.