Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 3 deka másla - 5 deka strouhanky - 2 lžíce mléka - 2 vejce - 5 deka hrášku a 2 deka másla na usmažená - zelená petrželka. Příprava: Zelený čerstvý hrášek dáme s rozkrájenou zelenou petrželkou na máslo do přikryté pánvičky dusit a změklý necháme prochladnout. Zatím umícháme máslo se špetkou soli, přidáme žloutek a studeným mlékem navlhčenou strouhanku, pak prochladlý hrášek a posléze z bílků ušlehaný tuhý sníh. Těsto upečeme ve vymaštěné pánvičce. Upečený svítek rozkrájíme a dáme do připravené polévky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.