Přejít na obsah

Kmínové tyčinky


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy: 1/4 l kyselé smetany (šlehačky) – 1/4 kg krupičkové mouky - 5.deka hladké mouky na vyválení – 2 žloutky - 2 deka másla - špetka soli - 1 vejce na potření nebo slané mléko - trochu kmínu a soli na posypání.

Příprava:

Ze žloutků, smetany a mouky vypracujeme těsto, přidáme máslo a špetku soli a je-li těsto řídké, přimícháme 5 deka hladké mouky a necháme těsto půl hodiny odpočinouti. Pak vykrajujeme stejné kousky, z nichž vyválíme tyčky, dáme je na pomaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme řídce solí smíchanou s tlučeným kmínem. Tyčinky pečeme zprvu při větším a dopékáme při malém žáru.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...