redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy: 1/4 l kyselé smetany (šlehačky) – 1/4 kg krupičkové mouky - 5.deka hladké mouky na vyválení – 2 žloutky - 2 deka másla - špetka soli - 1 vejce na potření nebo slané mléko - trochu kmínu a soli na posypání. Příprava: Ze žloutků, smetany a mouky vypracujeme těsto, přidáme máslo a špetku soli a je-li těsto řídké, přimícháme 5 deka hladké mouky a necháme těsto půl hodiny odpočinouti. Pak vykrajujeme stejné kousky, z nichž vyválíme tyčky, dáme je na pomaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme řídce solí smíchanou s tlučeným kmínem. Tyčinky pečeme zprvu při větším a dopékáme při malém žáru. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se