Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy: 1/4 l kyselé smetany (šlehačky) – 1/4 kg krupičkové mouky - 5.deka hladké mouky na vyválení – 2 žloutky - 2 deka másla - špetka soli - 1 vejce na potření nebo slané mléko - trochu kmínu a soli na posypání. Příprava: Ze žloutků, smetany a mouky vypracujeme těsto, přidáme máslo a špetku soli a je-li těsto řídké, přimícháme 5 deka hladké mouky a necháme těsto půl hodiny odpočinouti. Pak vykrajujeme stejné kousky, z nichž vyválíme tyčky, dáme je na pomaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem, posypeme řídce solí smíchanou s tlučeným kmínem. Tyčinky pečeme zprvu při větším a dopékáme při malém žáru. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.