Přejít na obsah

Paštika z tykve I


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Na těsto jako u cibulové paštiky; n á d i v k a: Tři čtvrtě litru drobně rozkrájené tykvové du-žiny - 3 deka másla - čtvrtina litru mléka nebo smetany - 2 vejce - z půl citronu šťáva i kůra - 2 deka mouky.

Příprava:

Připravíme paštikové těsto, rozložíme do dlouhé koláčové formy a dáme je na 5 minut do trouby zapéci. Kousek oloupané, jadřin-cové dužiny zbavené tykve na malé kousky rozkrájíme a v pánvi s máslem pod poklicí necháme udusit. Změklou tykev rozetřeme pak na zapečenou paštiku, polejeme mlékem smíchaným s mou-kou, citronovou šťavou i kůrou, se žloutky a sněhem z bílků u-šlehaným a paštiku ihned dáme dopéci. Když paštiku po pěti-minutovém pečení vyjmeme z trouby abychom na ni dali nádiv-ku, ihned troubu zavřeme, aby se uchovalo stejnoměrné teplo pro dopečení naplněné paštiky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...