Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: Na těsto jako u cibulové paštiky; n á d i v k a: Tři čtvrtě litru drobně rozkrájené tykvové du-žiny - 3 deka másla - čtvrtina litru mléka nebo smetany - 2 vejce - z půl citronu šťáva i kůra - 2 deka mouky. Příprava: Připravíme paštikové těsto, rozložíme do dlouhé koláčové formy a dáme je na 5 minut do trouby zapéci. Kousek oloupané, jadřin-cové dužiny zbavené tykve na malé kousky rozkrájíme a v pánvi s máslem pod poklicí necháme udusit. Změklou tykev rozetřeme pak na zapečenou paštiku, polejeme mlékem smíchaným s mou-kou, citronovou šťavou i kůrou, se žloutky a sněhem z bílků u-šlehaným a paštiku ihned dáme dopéci. Když paštiku po pěti-minutovém pečení vyjmeme z trouby abychom na ni dali nádiv-ku, ihned troubu zavřeme, aby se uchovalo stejnoměrné teplo pro dopečení naplněné paštiky. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.