Přejít na obsah

Jablková paštika


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Těsto jako na cibulovou paštiku (viz ob-sah) - 1 kg jablek - 8 deka cukru - 1 lžíce skořice - 2 deka másla - 3 deka rozinek - 2 bílky - 4 deka cukru.

Příprava:

Paštikové těsto stejnoměrně vtlačíme na máslem nebo olejem pomazaný koláčový plech a dáme na 5 minut do trouby zapéci. Oloupaná a jadřinců zbavená jablka rozkrájíme a dáme (pokli-cí přikrytá ) na máslo se 2 lžícemi vody rozprahnout. Změklá jablka smícháme s práškovým cukrem, tlučenou skořicí, očiště-nými rozinkami a rozetřeme na zapečenou paštiku, kterou pak do-pečeme. Z bílků ušleháme s práškovým cukrem tuhý sníh, který na upečenou horkou paštiku rozetřeme a dáme do trouby na 3-4 minuty, aby sníh zrůžověl.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...