Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: Přípravy na těsto jsou stejné jako u cibu-lové paštiky; n á d i v k a : 12 deka bílé strouhanky - čtvrt litru mléka - z 1 citronu šťáva a kůra - 10 deka cukru -4 deka másla - 3 vejce.

Příprava:

Paštikové těsto upravíme jak u cibulové paštiky je popsáno,vlo-žíme do pekáče nebo koláčového plechu s okrajem a dáme těsto na 5 minut zapéci. Pak na něj rozetřeme připravenou nádivku: Práškový cukr smícháme se žloutky a máslem, přidáme z citronu kůru i šťávu, studeným, syrovým mlékem navlhčenou strouhanku a z 1 bílku ušlehaný sníh. Nádivku rozetřeme na zapečené těsto, dáme zapéci. Ze zbylých dvou bílků ušleháme tuhý sníh, který rozetřeme stejnoměrně navrch upečené paštiky a dáme znovu na 4-5 minut do trouby aby sníh zrůžověl.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 4,1k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.