Přejít na obsah

Z rajských jablíček II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 2 deka másla - 3--4 rajská jablíčka - 1 malá cibule - 1 lžíce cukru - 4 zrnka pepře a 4 nov. koření - 4 deka másla a 3 deka mouky na jíšku - 5 osmin litru vody.

Příprava:

Na rozehřáté máslo dáme na kolečka rozkrájenou cibulku a čerstvá rajská jablíčka nebo celá rajská jablíčka naložená, přidáme cukr, pepř, nové koření a poklicí přikryté necháme vše na mírném ohni dusit. Po chvilce, když cibulka růžoví, přilijeme vařící vodu, povaříme 20 minut, pak procedíme a zahustíme světlou, z mouky a másla připravenou jíškou. Omáčku podle chuti osolíme a necháme povařit. Je-li připravena ze syrových rajských jablíček, přidejme do uvařené omáčky 1/8 I kyselé smetany. Umleté nebo. ustrouhané, slupek zbavené burské oříšky nebo lžíce oloupaných, ustrouhaných mandlí zlepšuje chuť i výživu omáčky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...