Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 2 deka másla - 3--4 rajská jablíčka - 1 malá cibule - 1 lžíce cukru - 4 zrnka pepře a 4 nov. koření - 4 deka másla a 3 deka mouky na jíšku - 5 osmin litru vody.

Příprava:

Na rozehřáté máslo dáme na kolečka rozkrájenou cibulku a čerstvá rajská jablíčka nebo celá rajská jablíčka naložená, přidáme cukr, pepř, nové koření a poklicí přikryté necháme vše na mírném ohni dusit. Po chvilce, když cibulka růžoví, přilijeme vařící vodu, povaříme 20 minut, pak procedíme a zahustíme světlou, z mouky a másla připravenou jíškou. Omáčku podle chuti osolíme a necháme povařit. Je-li připravena ze syrových rajských jablíček, přidejme do uvařené omáčky 1/8 I kyselé smetany. Umleté nebo. ustrouhané, slupek zbavené burské oříšky nebo lžíce oloupaných, ustrouhaných mandlí zlepšuje chuť i výživu omáčky.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

  • Zobrazení 3,6k
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.