Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 1/2 l kyselé smetany - 2 lžíce mouky - 5 deka celere - 5 deka petržele - 5 deka mrkve - 1/2 cibulky - 4 bobulky nového koření - 5 zrnek pepře - 2 bobkové listy - tymián - sůl – 4 deka másla. Příprava: Přípravy pro 4 osoby: 1/4 l sušených švestek - 1 litr vody – 2--3 lžíce cukru - citronová kůra. Sušené švestky opereme v horké vodě a dáme do vařícího 1/2 litru vody na 1 minutu povařit, pak vodu z nich scedíme a švestky zalijeme čistou vařící vodou (1 litrem), ve které je necháme uvařit do změknutí. Měkké švestky scedíme, ale vodu z nich nevylejeme, a pecek zbavené na drobno rozsekané dáme do vody, ve které se uvařily, ještě na 5 minut i s cukrem a citronovou kůrou povařit. Tuto omáčku podáváme vlahou, ne teplou. S krupičnými knedlíky jest zvláště chutná. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.