redakce Odesláno Leden 31, 2010 Sdílet Odesláno Leden 31, 2010 Přísady: Přípravy: 2--3 lžíce mouky - 1/4 litru mléka - lžička medu. Příprava: Mouku dáme na suchou pánvičku dextrinovat t. j. mícháme ji na kraji plotny až z ní nevystupuje pára a mouka zežloutla. Zatím dáme ohřát mléko a horké zahustíme připravenou moukou, kterou jsme ve 1/4 litru studené vody rozmíchali. Přidáme med a omáčku necháme hodně na mírném ohni povařit. Uvařenou procedíme a dáváme batolátku lžičkou nebo v ssací lahvi. Zvykáme-li robátko na smíšenou stravu, při ponenáhlém odstavení, můžeme omáčku omastit lžičkou přeškvařeného másla, a něhož jsme pěnu sebrali a dali i s medem do omáčky zavařit. Dáváme-li ji při nedostatku mateřského mléka nebo před odstavením jako příkrm, pak můžeme vmíchati do uvařené 1 lžičku syrové šťávy z mrkve nebo z rajského jablíčka a omáčku jen občas podávejme pro změnu a větší nasycení. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Recommended Posts
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlašte.
Přihlásit se