Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy: 2--3 lžíce mouky - 1/4 litru mléka - lžička medu. Příprava: Mouku dáme na suchou pánvičku dextrinovat t. j. mícháme ji na kraji plotny až z ní nevystupuje pára a mouka zežloutla. Zatím dáme ohřát mléko a horké zahustíme připravenou moukou, kterou jsme ve 1/4 litru studené vody rozmíchali. Přidáme med a omáčku necháme hodně na mírném ohni povařit. Uvařenou procedíme a dáváme batolátku lžičkou nebo v ssací lahvi. Zvykáme-li robátko na smíšenou stravu, při ponenáhlém odstavení, můžeme omáčku omastit lžičkou přeškvařeného másla, a něhož jsme pěnu sebrali a dali i s medem do omáčky zavařit. Dáváme-li ji při nedostatku mateřského mléka nebo před odstavením jako příkrm, pak můžeme vmíchati do uvařené 1 lžičku syrové šťávy z mrkve nebo z rajského jablíčka a omáčku jen občas podávejme pro změnu a větší nasycení. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.