Přejít na obsah

Omáčka okurková II


redakce

Recommended Posts

Přísady:

Přípravy pro 4 osoby: 4 deka másla - 3 deka mouky - 1 deko cibule - 1 lžička cukru - sůl - pepř - 2 lžíce v octě naložených okurek (salátnic) nebo 2 malé kyselé okurky - 5 osmin litru zeleninového vývaru.

Příprava:

Na plátky rozkrájenou cibuli dáme s cukrem, moukou a máslem na pánev a mícháme až je světlerůžová. Pak přilijeme zeleninový vývar (nebo vodu z bramborů, bez slupky vařených), zamícháme a povaříme. Za chvilku omáčku procedíme (můžeme okyseliti lžicí šťávy citronové), odstavíme, přidáme špetku pepře a na tenká kolečka nebo drobné kostečky nakrájené okurky. Dáme-li v octě naložené okurky salátnice, pak je drobně rozsekáme.

Autor:

Vilma Hoschlová - Přímá

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 0
  • Založeno
  • Poslední odpověď

Nej autoři v tématu

Nej dny

Nej autoři v tématu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...