Odesláno Leden 31, 201015 let Přísady: Přípravy pro 4 osoby: 4 deka másla - 3 deka mouky - 1 deko cibule - 1 lžička cukru - sůl - pepř - 2 lžíce v octě naložených okurek (salátnic) nebo 2 malé kyselé okurky - 5 osmin litru zeleninového vývaru. Příprava: Na plátky rozkrájenou cibuli dáme s cukrem, moukou a máslem na pánev a mícháme až je světlerůžová. Pak přilijeme zeleninový vývar (nebo vodu z bramborů, bez slupky vařených), zamícháme a povaříme. Za chvilku omáčku procedíme (můžeme okyseliti lžicí šťávy citronové), odstavíme, přidáme špetku pepře a na tenká kolečka nebo drobné kostečky nakrájené okurky. Dáme-li v octě naložené okurky salátnice, pak je drobně rozsekáme. Autor: Vilma Hoschlová - Přímá
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.